Зупинити рейдерів: нардепи створили ініціативу, яка допоможе захистити землі фермерів

Народні депутати збиратимуть інформацію про рейдерські захоплення сільських господарств на території усієї України та займуться реальним захистом фермерів. Таку ініціативу сьогодні започаткував депутат фракції “Слуга Народу” у парламенті Дмитро Соломчук. Про це розповідає Інвестор-ЮА з посиланням на “Агро-Центр”.

Протягом останніх років було відомо про сотні випадків, коли шляхом перереєстрації, або навіть і силовими методами, у фермерів відбирали господарства. Лобістські організації фермерів навіть організовували власні охоронні структури, щоб хоч якось захистити свою власність. Тему і раніше підіймали у парламенті, але далі дискусій це не заходило:

Балаканиною займалися усі останні 4 роки, але у більшості випадків самі депутати були задіяні у цих схемах”, – заявив Дмитро Соломчук сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Сьогодні долар подешевшав до багаторічного максимуму

Політик пропонує, щоб кожен депутат зібрав інформацію про факти рейдерства у своїх областях та передав у профільний комітет:

Ми від аграрного комітету підготуємо звернення до генерального прокурора Руслана Рябошапка і обговоримо терміни, у які ці проблеми мають бути вирішені” – запропонував Дмитро Соломчук.

Читайте також: “Вже мінус 30%”: у вересні значно знизиться ціна на газ для населення

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *