Наступні 2 місяці будуть вирішальними для України – воєнна розвідка США

Адміністрація президента США Джо Байдена попередила Київ, що найближчі місяці будуть вирішальними в російсько-українській війні. У Білому домі просять Конгрес виділити для України ще 10 мільярдів доларів. Але попереджають, що стільки американської допомоги не надходитиме Україні вічно.

Про це пише The Washington Post із посиланням на неназваних високопосадовців адміністрації Байдена.

Так, США попередили Київ, що недавні пакети допомоги від США та союзників є найкращим шансом Києва змінити хід війни. Американські посадовці кажуть, що раніше Конгрес виділив для допомоги Україні навіть більше, ніж просив Білий дім, але все це було за керівництва демократів у Конгресі. 

“Ми продовжуватимемо намагатися переконати їх (українську владу — ред.), що ми не можемо робити все і вічно”.

сказав один із високопосадовців адміністрації.

Він додав, що Білий дім “дуже твердо вважає”, що надалі адміністрації важко буде отримувати такий самий рівень допомоги для України від Конгресу. “Скільки потрібно” стосується тривалості конфлікту. Це не стосується суми допомоги, пояснив посадовець.

За даними WP, про вирішальність наступних місяців уже прямо повідомили Києву високопосадовці Байдена, зокрема заступник радника з національної безпеки Джон Файнер, заступниця держсекретаря Венді Шерман та заступник міністра оборони Колін Каль, які відвідали Україну минулого місяця.

Водночас Байден та його помічники прагнуть уникнути будь-яких ознак послаблення підтримки України з боку західних союзників, щоб показати росії, що допомога Києву не слабшає.

Білий дім також працює з Конгресом, щоб затвердити ще 10 мільярдів доларів прямої бюджетної допомоги Києву. Також очікується, що США на наступному тижні оголосять ще один великий пакет військової допомоги Україні та запровадять нові санкції проти росії.