НБУ зобов’язав банки розкривати таємну інформацію про рахунки Українців

Банківські установи зобов’язані надавати номери рахунків, а також інформацію про кількість коштів боржника, даними якого цікавиться держвиконавець. Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, передає пресслужба Мінюсту.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Ця норма вже набула чинності і для цього Нацбанк вніс зміни в правила збереження, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджені постановою від 14 липня 2006 року.

Коментар: “Інформація, яку надаватимуть банки на вимогу виконавців стосовно наявності, стану рахунків боржника відтепер в обов’язковому порядку повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках“, – розповів заступник міністра.

За його словами, це значно полегшить і прискорить роботу виконавців. Також така нововація послужить підставою для введення автоматизації процесу.

Зокрема, Мін’юст розробляє зміни в нормативно-правову базу, щоб автоматизувати процедуру отримання зазначеної інформації про боржників.

Читайте також: Переведення годинника 2021: коли Україна перейде на літній час