“Не Італія та США”: вчені розповіли, які країни найбільше вразить COVID-19

Вчені дали новий прогноз стосовно кількості заражених коронавірусом в світі.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА. 

Коментар: Ці числа мають стати попередженням: повна, руйнівна і диспропорційна вага цієї пандемії досі не відчутна сповна у найбільш хитких і розбитих війною країнах світу. Ми все ще перебуваємо у критичному часовому періоді, щоби встигнути вжити заходи-попередження на ранніх стадіях поширення коронавірусу в багатьох із цих країн і запобігти подальшому розвитку пандемії в усьому світі“, – заявив керівник IRC Девід Мілібенд.

Деталі: За короткий термін кількість хворих на коронавірус в усьому світі може сягнути одного мільярда, якщо сильніші держави не допоможуть країнам, які перебувають у вразливому становищі.

Вчені пояснюють, що без невідкладних дій вже найближчими тижнями в країнах, які перебувають у вразливому становищі та потерпають від війни, а це Афганістан, Ємен, Сирія тощо, кількість жертв COVID-19 збільшиться до 3,2 млн осіб. Тоді як загалом кількість інфікованих у світі може зрости до 500 млн чи навіть 1 млрд осіб.

Також, повідомляється, що однією з головних проблем вразливих країн є відсутність необхідної медичної системи й обладнання для лікування хворих на COVID-19, а також приховування реальних даних щодо кількості заражених.

Джерело: сайт Час-Дій 

Читайте також: МОЗ оприлюднило умови для відновлення роботи ринків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *