Німеччина готова надати для України близько 14 мільйонів євро для розвитку енергоефективності

Уряд Німеччини готовий надати для України 10 мільйонів євро для проектів з енергоефективності та ще близько 4 мільйонів для навчання спеціалістів з енергоаудиту, повідомляє “Інвестор”.

Німеччина планує підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) для того, щоб внести додаткових 10 млн. євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко зазначив, що:

“Уряд Німеччини також погодив імплементацію проекту технічної допомоги Україні щодо підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності в сумі 4 млн. євро. Дякую Уряду Німеччини за системну підтримку реформи енергоефективності в Україні та створення Фонду енергоефективності”. 

Фонд енергоефективності створений як комплексний інструмент для фінансування енергоефективності у житловому секторі. Фонд, зокрема працює для імплементації Угоди України з ЄС та забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Він був створений за підтримки міжнародних партнерів.  

Україна представила інвестиційні перспективи у відновлювальній енергетиці

Фінансування Фонду енергоефективності передбачено у держбюджеті. На поточний рік передбачене фінансування у розмірі 1,6 млрд. грн. Окрім того, для фонду надається п’ятирічна допомога від Європейського Союзу на програми Фонду: у 2018 році – 50 млн. євро, та додатково у 2019 – 54 млн. євро.

Таким чином планується, що фонд створить маршрутну карту для аудиторів і проектних організацій. Також, він буде працювати над роз’ясненням для домогосподарств процедур впровадження енергоефективних практик і буде активно співпрацювати із населенням. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *