ОТГ стануть фінансово незалежними від районів – нардеп

Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до Бюджетного кодексу, відповідно до яких усі ОТГ з 2021 року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом і більше не залежатимуть від районів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Сьогодні, 17 вересня, законопроєкт № 3614 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи” підтримали 287 нардепів.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/posts/379087773485728

Закон передбачає розмежування доходів і видатків між бюджетами районів та територіальних громад.

Коментар: “Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт 3614! Сільські, селищні, міські бюджети не залежатимуть від району, як це було раніше. Всі 1470 територіальних громад самостійно розпоряджатимуться своїми грошима”,прокоментував це рішення нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. (тут в коментарі посилання на телеграм встрою)

Він додав, що тепер до бюджетів громад надходитимуть 60% ПДФО, місцеві податки та збори, рентні платежі, акцизний податок, доходи від використання комунального майна, а також плата за надання адміністративних послуг.

Таким чином більшість податків підуть безпосередньо у громади. Раніше ж частина податків, які зараз підуть у громади, зараховувалася у районні бюджети.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Чи зможуть взяти участь у виборах інфіковані на COVID-19 – відповідь МОЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *