Перезавантаження економіки США: про що свідчать останні дані щодо ситуації в країні

Економісти стверджують, що найгірший час для економіки США, коли пандемія завдала найбільшого збитку країні, закінчився. Експерти заявляють, що другої хвилі коронавірусу поки не спостерігається.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Про такі висновки економістів повідомив The Wall Street Journal.

Вантажоперевезення та ринок нерухомості “одужують”

Експерти зазначили, почала зростати активність у таких сферах, як подорожі та судноплавство, які змушені були повністю зупинити свою діяльність і досягти історичних мінімумів за рівнем доходів. Однак сьогодні ці галузі почали відновлюватися і демонструвати рух назад до позитивних цифр.

Ресурс Truckstop.com, який досліджує ринок вантажоперевезень, демонструє 18-відсотковий ріст вантажів для транспортування станом на тиждень, що закінчився 18 травня, і зазначає, що попит підвищується впродовж останніх чотирьох тижнів.

Ринок нерухомості теж значно покращив свої показники: 

  • Станом на 24 травня він зріс на 27% і зумів подолати рекордне падіння, коли коронавірус лише почав поширюватися, повідомляє ShowTime.
  • Упродовж останніх днів збільшилася кількість заявок на іпотеку.

Агент з нерухомості у Сан-Франциско Джастін Фіхельсон заявив, що всплеск попиту на ринку нерухомості в останні тижні, пов’язаний, ймовірно, із тією кількістю часу, який люди проводять вдома.

Люди почали розуміти, що їм потрібне чудове місце, яке б вони могли назвати справжнім домом. Низькі відсоткові ставки теж є однією з причин росту попиту на нерухомість“, – зазначив Фіхельсон.

Безробіття та друга хвиля COVID-19

Попри такі позитивні дані, є й інші, набагато серйозніші, проблеми. Одна з найважливіших – історично високий рівень безробіття у США та багато робочих місць, які можуть не відновитися після карантину. Згідно з останніми даними, без роботи залишилися майже 40 мільйонів американців.

Також є побоювання щодо спалаху другої хвилі коронавірусу. Медики заявляють, що існує ймовірність того, що вірус знову вдарить взимку. Поки ніхто точно не може спрогнозувати, як далі розвиватиметься ситуація з пандемією.

Джерело: 24 канал

Читайте також: США розривають відносини з ВООЗ: причини



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *