Пес Паша з Чернівців зібрав 30 тис. гривень на дрони для ЗСУ (ФОТО)

Песика звуть Принц Паша. Він збирає кошти для нашої армії.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

Деталі: За фото із пухнастим чернівчани донатять гроші. За весь час песику вдалося зібрати 30 тисяч гривень.

Власник Паші, волонтер Володимир Дорош розповідає, як виникла ідея залучати собаку до збору коштів.

“Наш волонтерський штаб з початку війни об’єднав сотні людей. У нас було багато ідей, як збирати кошти на допомогу нашим хлопцям. І зараз основне завдання – забезпечити дронами наші бойові підрозділи на лінії фронту. Тож ми вирішили проводити благодійний ярмарок. Займаємося цим вже близько двох місяців. Долучилися до придбання двох дронів. До нас приходив ще один собака. Потім ми побачили собаку Патрона, який став популярним.. І в нас з’явилася ідея – залучати нашого принца Пашу, який періодично приходив у штаб. Ми взяли його на ярмарок на вулиці Кобилянської. Люди з ним фотографуються і кидають в скриньку різні суми, які їм під силу виділити. Так вже понад місяць на вихідних ми приходимо і збираємо кошти”, – розповідає Володимир.

Песику така діяльність подобається. Він спокійно сидить, інколи облизує людей, які їм особливо подобаються. А чернівчани активно з ним фотографуються. 

Читайте також: Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен прибула в Київ

На ярмарок Паша приходить тільки у вихідні, або коли немає дощу чи повітряної тривоги. За день собака збирає від двох до чотирьох тисяч гривень.

В нього вже навіть є власна сторінка в Instagram.

“Ми вже виготовили сувеніри з Пашою. Є горнятка, наліпки. Надалі плануємо класти скриньки у зоомагазинах, і продовжувати збирати кошти на ЗСУ. Найбільше Пашу люблять дітки. До нас прийшов хлопчик Богданчик, він малює. Хлопчик подарував свою картину, щоб ми її продали на ярмарку. Люди вже впізнають Пашу, і це стає доброю традицією – прийти з ним сфотографуватися і задонатити на ЗСУ”, – каже власник собаки.