Податки на “евробляхи” можуть відмінити: що пропонують в Раді

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Олексій Ковальов запропонував звільнити від акцизного податку легкові автомобілі та кузови до них, вантажні автомобілі, причепи і напівпричепи, автобуси, а також мотоцикли та мопеди.

Детальніше про це розповідає інвестор-ЮА.

Відповідне нововведення передбачає скасування податку до 1 січня 2021 року. Про це свідчить законопроект №2342 “Про спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів ЄС”.

Терміново: “Нацкорпус” і “Азов” склали зброю в Золотому

Документ також пропонує протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності законопроекту не враховувати віковий коефіцієнт при розрахунку акцизного збору для автотранспортних засобів (тільки ставку акцизу і об’єм двигуна).

Крім того, Ковальов ініціює призупинення дії підвищувальних коефіцієнтів до ставок акцизу (для авто віком 5-8 років – коефіцієнта 40, старше 8 років – 50).

Також для спрощення митного оформлення та реєстрації в Україні пропонується для легкових автомобілів тимчасово (на 180 днів) призупинити заборону на ввезення авто, які не відповідають встановленим екологічним нормам (Євро-5).

Ще одним зареєстрованим в парламенті законопроектом №2345 Ковальов запропонував продовжити ще на 180 днів (з моменту вступу в силу закону) звільнення від штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів.

Читайте також: В ООС розповіли невідомі деталі розведення військ

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *