Рівненський нардеп підтримав законопроєкт про відтермінування введення касових апаратів для ФОПів

Верховна Рада 1 грудня підтримала законопроєкт про відтермінування введення касових апаратів для ФОПів. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: “За” проголосувало 320 депутатів, “проти” – 1, “утрималися” – 3. У Парламенті домовилися підтримати законопроєкт усіма фракціями.

Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук у своєму пості в Facebook заявив, що завдяки такому відтермінуванню вдасться перенести фіскалізацію ФОПів до 1 січня 2022 року та скасувати велику кількість штрафів.

Коментар:Часи бували різні, але цього року Covid-19 вдарив по усіх. Особливо по підприємцях, які створюють робочі місця. Нарешті покращили й прийняли законопроєкт про відтермінування введення РРО. Серед іншого: онлайн торгівля, текстиль, ресторанний та готельний бізнес, секонд, туроператорів, дистанційні послуги – звільняють від потреби використовувати РРО, штрафи знижено“, – коментує нардеп.

Що передбачає законопроєкт

  • Відтермінування до 1 січня 2022 року обов’язкового застосування касових апаратів для ФОПів;
  • Скасування штрафів за невідповідність готівки на місці проведення розрахунків сумі, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО;
  • Скасування механізму компенсації покупцям через скарги щодо порушення порядку проведення розрахункових операцій;
  • Застосування понижених штрафів за порушення окремих вимог щодо використання РРО до 1 січня 2022 року.

Зауважимо, що у 2021 році касові апарати повинні будуть встановити підприємці, які займаються роздрібною торгівлею товарами, що були у вжитку. При цьому, перенесення фіскалізації не поширюється на діяльність турагентств, туроператорів, готелів, реалізацію текстилю (крім торгівлі на ринках), деталей та обладнання для автомобілів. 

У список винятків, яких не торкнеться перенесення фіскалізації, також потрапили кафе і ресторани (крім закладів громадського харчування в навчальних закладах).

Читайте також: Чи зупинять транспорт у разі введення локдауну в Україні