Рябошапка розповів, коли розпочне роботу Офіс генпрокурора

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ, який визначає день початку роботи Офісу генпрокурора. Сьогодні документ було опубліковано в газеті “Голос України”. Відповідно до нього, днем початку роботи нового органу визначено 2 січня 2020 року.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Нагадаємо, що 19 вересня Верховна Рада реформувала ГПУ в Офіс генпрокурора. Цим документом у законі “Про прокуратуру” встановлюється, що на посаду генпрокурора може бути призначений громадянин України, який, зокрема, має вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менш як 10 років (раніше – має вищу освіту і стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менш як 5 років).

Також встановлюється, що систему прокуратури України становлять Офіс генерального прокурора (раніше – Генеральна прокуратура України); обласні прокуратури (раніше – регіональні прокуратури); окружні прокуратури (раніше – місцеві прокуратури); Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Земельний мораторій діятиме до прийняття закону про землю – Дмитро Соломчук

При цьому з переліку вилучаються військові прокуратури. Офіс генпрокурора є органом прокуратури вищого рівня щодо обласних та окружних прокуратур, а обласна прокуратура є органом прокуратури вищого рівня щодо окружних прокуратур, розташованих у межах адміністративно-територіальної одиниці, що підпадає під територіальну юрисдикцію відповідної обласної прокуратури.

Офіс генпрокурора очолює генеральний прокурор, який має двох перших заступників та заступників, а також заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Із закону вилучається положення, згідно з яким у Генеральній прокуратурі України утворюється (на правах самостійного структурного підрозділу) Головна військова прокуратура, яку очолює заступник генпрокурора – головний військовий прокурор.

Читайте також: Сучасний бізнес: чоловік з Маріуполя створив власну мережу електрозаправок

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *