“Щоб залишити собі Крим?”: навіщо в РФ змінюють конституцію

Поправка до конституції РФ про захист цілісності Росії потрібна, щоб зробити неконституційними будь-які законопроєкти, пов’язані з поверненням Криму Україні.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: Це записано для того, щоб ніхто не міг серйозно внести поправку до законодавства, за якою Крим передається Україні. Це робиться для того, щоб жоден орган державної влади, включаючи президента або парламент, або уряд, не могли серйозно вести переговори, наприклад, про повернення Криму Україні“, – повідомляє Андрій Клішас.

Деталі: Співголова робочої групи з розробки поправок до конституції і глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас прокоментував зміну конституції в РФ.

Поправка сформульована так: “Російська Федерація забезпечує захист свого суверенітету і територіальної цілісності. Дії (за винятком делімітації, демаркації, редемаркації державного кордону Російської Федерації з суміжними державами), спрямовані на відчуження частини території Російської Федерації, а також заклики до таких дій не допускаються“.

Клішас відзначав, що в разі прийняття цієї поправки, дипломати не зможуть вести переговори з іншими країнами про передачу земель, оскільки “на це буде конституційна заборона”.

Голосування щодо поправок до основного закону РФ має відбутися 1 липня.

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: Як відновлюється український бізнес – статистика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *