Сьогодні у Раді прийняли закон, який значно спростить ведення бізнесу

Сьогодні у першому читанні був прийнятий законопроект №1233, що передбачає значне зменшення штрафів від Держпраці. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Так, народний депутат від партії “Слуга народу” Дмитро Соломчук коментує цю ініціативу на своїй сторінці у Фейсбуці: “Ще один крок до спрощення ведення бізнесу в Україні зроблено! Щойно за ініціативою «Слуга Народу» прийняли у першому читанні законопроект №1233, що передбачає зменшення драконівських штрафів від Держпраці“.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/posts/130187815042393

Метою законопроекту є покращенні спрощення процесу державного контролю за додержанням законодавства про працю. А також, зменшення економічно необґрунтованих штрафів за порушення норм трудового законодавства. 

Мотиви, російський лобіст і збір грошей в чатах: що треба знати про протести під Радою (ексклюзивно)

Для цього у законі пропонується застосовувати тільки письмове попередження до роботодавця за перше порушення законодавства.

Водночас, пропонується зменшення штрафів загалом, зокрема:

– за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, або виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків з тридцятикратного (125 190 грн.) до чотирикратного (16 692 грн.) розміру мінімальної заробітної плати;

– за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, а також гарантій та пільг працівників, залучених до виконання обов’язків за законами України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про альтернативну (невійськову) службу”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” з десятикратного (41 730 грн.) до двократного (8 346 грн.) розміру мінімальної заробітної плати;

Як буде контролюватися продаж землі?: нардепи зареєстрували проект закону про відкриття ринку землі

– за недопущення до проведення перевірки в частині питань нелегальної зайнятості з стократного (417 300 грн.) до восьмикратного (33 384 грн.) розміру мінімальної заробітної плати.

Зараз законопроект прийнятий у першому читанні. Також, ми проголосували за проведення скороченої процедури підготовки до другого читання. Нам важливо, аби Закон запрацював швидше і підприємці відчули зміни на краще” – прокоментував Дмитро Соломчук.

Такі положення законопроекту дозволять впровадить стимулюючі та превентивні, а не каральні заходи до роботодавців, А це, в свою чергу, створить передумови для розвитку малого і середнього бізнесу в Україні та зменшить фінансове навантаження на нього.

Читайте також: Українцям незабаром перерахують пенсії: назвали мінімальну і максимальну надбавку

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *