Сьогодні в Україні відзначають день працівників сільського господарства

Сьогодні, 15 листопада, в Україні відзначають День працівників сільського господарства. Свято було встановлене указом президента від 7 жовтня 1993 року й святкується щорічно в третю неділю листопада.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: День працівників сільського господарства – професійне свято аграріїв, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України.

На сьогодні агропромисловий комплекс – одна з провідних галузей економіки України, яка дає роботу близько 3 млн людей.

Варто зауважити, що українці годують не тільки себе, а ще й пів світу, експортуючи власну продукцію у більшість країн світу. За результатами січня-серпня 2020 року частка експорту продовольчих товарів та сільськогосподарської продукції, у загальному експорті країни, склала 44,4%. Ключовими продуктами вітчизняного аграрного експорту традиційно стали зернові культури, олія, насіння олійних культур.

Зі святом працівників сільського господарства привітав нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук.

Коментар: Я щиро вболіваю за наших виробників. Хочеться, щоб ще більше італійців використовували українську муку для сицилійської піци, французи пили більше нашого південного вина, а голландці слідкували за українськими рецептами сирів. При цьому усі кращі ресторани Європи боролися за нашу продукцію. Але найголовніше інше – це щоденна, важка праця тисяч українців у сільському господарстві для кожного українця. Пишаємося вами, і цінуємо своє!“, – коментує нардеп.

Дмитро Соломчук також додає, що ті ж самі виробники стали “китом” підтримки країни у важкі часи. А саме у 2008-2009, 2013-2015 – роки криз, коли сільське господарство витягнуло Україну з ями. На його думку у 2020-2021 аграрії відіграють важливу роль в економічному та продовольчому розвитку нашої держави.

Читайте також: У Зеленського вимагають скасувати “карантин вихідного дня”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *