США перевели кілька військових баз в Європі у стан підвищеної готовності – CNN

США перевели кілька своїх військових баз в Європі у стан підвищеної готовності через загрозу терористичних атак на військовий персонал чи американські об’єкти.

Про це повідомив CNN з посиланням на двох американських чиновників.

Зазначається, що рівень захисту військових баз підвищили до другого за значенням. Наголошується, що серед цих баз – гарнізон армії США в німецькому Штутгарті, де розташовується штаб-квартира Європейського командування США.

За даними видання, рівень готовності підвищили до статусу «Чарлі», який вводять у випадках, коли стається інцидент або отримана розвідувальна інформація, яка вказує на ймовірність теракту чи нападу на персонал або американські об’єкти.

Неназваний чиновник сказав виданню, що вони не бачили такого рівня загрози «принаймні 10 років», і додав, що зазвичай це означає, що військові знають про «активну загрозу».

Тим часом речник Європейського командування США Ден Дей відмовився коментувати конкретні рівні захисту американських сил, але зазначив, що командування «постійно оцінює низку факторів, які впливають на безпеку військового товариство США за кордоном».

«У рамках цих зусиль ми часто вживаємо додаткових заходів для гарантування безпеки наших співробітників. З міркувань оперативної безпеки ми не будемо вдаватися до конкретних заходів, але залишаємося пильними», – наголосив Дей.