“Страшніше за санкції”: Гаазький суд зобов’язав Росію виплатити $50 млрд

Рішення суду ще можуть оскаржити у Верховному суді Нідерландів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Нідерландський апеляційний суд у Гаазі у вівторок скасував рішення нижчої інстанції про відмову у виплаті 50 мільярдів доларів акціонерам нині не існуючого російського нафтового гіганта ЮКОС.

Деталі: У квітні 2016 року Окружний суд Гааги скасував рішення Постійного арбітражного суду, який зобов’язав РФ відшкодувати 50 млрд доларів акціонерам компанії, яка колись належала колишньому олігарху Михаїлу Ходорковському.

Щойно в Сирії підірвали російську військову базу

Акціонери звернулися в Міжнародний арбітраж в Гаазі ще в 2005-му році. У 2007-му році суд дійшов до висновку, що в Росії на ЮКОС на початку 2000-х здійснили масштабну атаку з метою довести компанію до банкрутства, забрати її активи і відсторонити голову організації Ходорковського від політики.

Постанова суду у Нідерландах від 2017 року аналогічна до рішення Європейського суду з прав людини у Стразбурзі. Нагадаємо, у 2014 році він постановив стягнути з Росії близько 2 мільярдів євро на користь колишніх акціонерів ЮКОСу.

Зазначимо, що Конституційний суд Росії дозволив РФ не виконувати рішення ЄСПЛ, ухваливши постанову, що рішення Європейського суду з прав людини за скаргою колишніх акціонерів компанії ЮКОС порушує положення російської Конституції.

За позовом в Гаазі Group Menatep Limited спочатку вимагала виплатити $114 млрд.

Джерело: сайт Європейська Правда

Читайте також: Українцям знову приходитиме одна платіжка за газ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *