Технології, що міняють життя: в Китаї штучний інтелект оштрафував зображення на автобусі

Китай зараз є однією із передових держав у світі за впровадженням сучасних технологій в практичне життя. Вже певний час там працює система розпізнавання облич для виявлення правопорушників та злочинців, проте нещодавно стався неприємний конфуз. Система оштрафувала зображення людини “за перехід на червоне світло”, повідомляє “Інвестор”.

Система розпізнавання осіб діє в багатьох містах Китаю починаючи з 2017 року. Першими її почали використовувати Пекін і Шанхай. Часто для того, щоб присоромити порушників, їх знімки розміщують на великих екранах в публічних місцях.

Понад мільярд доларів має заплатити Росія для Ощадбанку

Проте, нещодавно трапився один із перших збоїв в роботі цієї системи. Штучний інтелект оштрафував не людину, а її портрет, що був розміщений на автобусі. Штраф виписали за перхід вулиці на червоне світло.

Фото екрану із “правопорушником”

 Фотографію Дун Мінчжу помилково вивели на такий вуличний екран – разом з частиною автобуса, на якому вона зображена. Користувачі Weibo, китайського аналога твіттера, відразу ж почали жартувати, що Дун Мінчжу просто “прилипла” до цього автобусу – і тим самим допустила “серйозне порушення”.

Україна втрачає мільйони через блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею

В китайській поліці вже визнали помилку, а зображення прибрали з  екранів. В поліції також принесли вибачення для громадянки яка постраждала від такого збою та пообіцяли доопрацювати систему, щоб в подальшому уникнути безпідставних обвинувачень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *