Україна втрачає мільйони через блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею

Від минулого понеділка на пунктах пропуску на кордоні із Польщею протестувальники почали блокувати трасу з вимогою відмінити поправки до Законів України № 8487 та № 8488. Через такі дії рух через кордон значно уповільнився, відповідно митниця не може працювати в штатному режимі. Збитки від цього несуть,  як підприємці та перевізники, так і державний бюджет, повідоляє “Інвестор”.

Ві неділі  25 листопада на території Львівської області у зв’язку з прийняттям правок до Законів України № 8487 та № 8488, які регламентують порядок розмитнення автомобілів, активісти розпочали перекриття руху автотранспорту та блокування шести пунктів пропуску на кордоні з Республікою Польща.

Понад мільярд доларів має заплатити Росія для Ощадбанку

Бізнес на творчості: світові знаменитості в захваті від робіт харківських майстрів (фото)

Це в свою чергу призвело до значних затримок із перетином кордону в обидві сторони. Таким чином, суб’єкти зовнішньої економічної діяльності не можуть здійснити митного оформлення вантажів і сплатити митні платежі до державного бюджету. Оскільки заблоковано їхні транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів. Відповідно до держбюджету не надходять кошти.

За повідомленням Головного управління ДФС на Львівщині:

“Так, упродовж 26.11.2018 Львівська митниця ДФС перерахувала до держбюджету 85 млн грн, тоді як раніше по понеділках ці платежі становили понад 120 млн грн. На сьогодні прогнозують надходження до бюджету 35 млн грн, в той час як по вівторках в середньому перераховували 65 млн грн”.

Керівництво відповідних державних органів на місцях намагаються умовити протестувальників розблокувати проїзд та не перешкоджати іншим громадянам. Крім того, працівники поліції Львівщини закликають громадян, котрі зазнали матеріальної чи моральної шкоди внаслідок обмеження руху на прикордонних переходах, розташованих у Львівській області, звертатись із відповідними заявами.

Велика утилізація: митники знищили величезну партію контрабандних цигарок (фото)

Зберігайте спокій та поповніть банкомати: рекомендації НБУ українським банкам

Такі дії українських протестувальників отримали вже міжнародний розголос, оскільки серед заблокованих автомобілів виявилися польські дипломати. За попередньою інформацією в Польщі планують запровадити санкції проти тих громадян України котрі брали участь у цьому протесті. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *