Стали відомі деталі можливого повернення Сенцова

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну українського режисера і політв’язня Олега Сенцова, якого утримують в російській колонії на колишнього головного редактора РІА “Новости-Україна” Кирила Вишинського. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Про це президент повідомив під час презентації мобільних житлових модулів у Міністерстві оборони України.

Якщо ми говоримо про добру волю і ми дійсно бажаємо, щоб такий час настав найближчим часом, це відбулось. Ми готові Вишинського поміняти… на Сенцова, це як приклад, але це не розмінна монета. Ми хотіли отримати всіх наших політв’язнів, всіх наших військових“, — заявив він. 

Переклад того, про що говорив Зеленський у своєму зверненні англійською (відео)

Ми сказали, що ми готові щодо пана Вишинського. Якщо це перші нормальні кроки, якщо такі умови – то ми готові. Давайте ми дамо вам пана Вишинського, поверніть нам пана Сенцова“, — додав президент. 

Зеленський підкреслив, що звільнення має відбутись одночасно. Раніше президент України сказав, що першим кроком до нормалізації діалогу Москви і Києва могло б стати звільнення Росією 24 українських моряків. Потім прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що першим кроком для початку нормалізації відносин Росії та України могло б стати повернення до РФ Вишинського.

Читайте також: З’явилися нові деталі обміну полоненими за формулою “208 на 69”

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *