З’явилися нові деталі обміну полоненими за формулою “208 на 69”

Представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявляє, що вчора на засіданні ТКГ у Мінську домовилась розпочати процедуру обміну утримуваних осіб за формулою “208 на 69”, тобто 208 осіб звільняє Україна і 69 — підконтрольні Росії бойовики. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Таку заяву Безсмертний зробив на брифінгу в Києві. 

Найважливіше – це те, що досягнуто домовленості щодо початку процедури обміну військовополоненими, незаконно утримуваними, засудженими особами у співвідношенні 208 на 69“, — заявив він. 

За словами Безсмертного, українська сторона вчора була готова почати цю процедуру. “Ми могли навіть сьогодні зробити цей обмін“, — сказав політик. 

Мережу “підірвала” відео-пародія на старих українських політиків (відео)

Як зауважив Безсмертний, пропозиція України була підтримана навіть представниками ОРДО та ОРЛО, але цьому заперечив Кремль. До цих 208 та 69 відносяться особи з різною категорією “правової очистки”. “Десь це буде декілька днів, десь це буде декілька тижнів, а по комусь це буде декілька можливо місяців, але ця процедура запущена“, — наголосив він. 

Нагадаємо, що вчора, 17 липня, на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи у Мінську представники Росії як країни-окупанта підтвердили утримання бойовиками на Донбасі 69 українських заручників і вимагали від України звільнити 208 осіб.

Читайте також: Скільки, скільки? — в уряді зробили гучну заяву про “мінімалку” в 2020 році

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *