З наступного року всі вантажівки будуть зважувати

Однією із проблем українських доріг, окрім їхнього халатного будівництва є перевантажені фури. І чиновники, і активісти звертають увагу, що досить часто дорожнє полотно псують саме ванатжівки, власники яких не дотримуються вагових норм. Контролювати ж цей процес в Україні було практично нічим, однак з наступного року планують встановити автоматичні системи зважування вантажівок на всіх ключових дорогах, повідомляє “Інвестор”.

Українські урядовці вимагають покарання для перевізників котрі не дотримуються вантажних норм. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман навіть запропонував штрафувати ще й вантажоперевізників. З наступного року для цього будуть підготовлені всі технічні умови.
 
Як повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, що починаючи з весни 2019 року почнеться встановлення систем автоматичного зважування великовагового транспорту на ключових трасах, які ведуть до Києва.
 
Він відзначає:
“Автоматична система вирішить питання, коли неможливо буде домовитися, сказати, що “я не побачив, і у мене немає ресурсів”, буде штучний розум, який зупинятиме всіх. З наступного року починаємо навколо Києва. З весни десять систем автоматичного зважування буде розміщено по всіх ключових трасах, які входять у Київ”.
Датчики фіксування перевищення ваги вмонтують в дорожнє полотно. При перевищенні ваги перевізника будуть зупиняти маючи на руках докази. Допомогу у встановленні цих датчиків надає Світовий банк. Ця установа оголосила 

тендер на закупівлю 10 вагових комплексів у русі (Weight in motion) для Державної служби України з безпеки на транспорті на суму 4,9 млн дол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *