Транспортний коридор Одеса – Варна: справа найближчих років

Під час зустрічі із прем’єр-міністром Болгарії та Президентом України було актуалізовано проект транспортного сполучення Варна – Рені – Одеса. В результаті зустрічі було досягнуто порозуміння із ключових питань та розпочата робота над проектною документацією цього міжнародного транспортного коридору, повідомляє “Інвестор”.

Планується активізувати питання будівництва дороги транспортним коридором між Одеською областю, між Рені та Варною через територію Румунії.  Крім того, сторони хочуть залучити ресурси Євросоюзу. Також в проекті братиме участь і румунська сторона. Завдяки цьому будівництву стане можливо машиною за кілька годин доїхати з Одеси до Варни.

Сьогодні ми маємо кілька можливих місць для будівництва моста через Дунай. Ми розпочинаємо розробку необхідної проектної документації, узгодження з нашими румунськими та болгарськими партнерами”,

– заявив президент України Петро Порошенко.

Транспортний коридор не тільки стане важливим для швидкого товарообігу. зважаючи, що він буде спільним проектом трьох країн він також активує їхні економіки та сприятиме більшій співпраці.

В свою чергу прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов відмітив:

” Будівництво такої дороги не буде дуже дорогим. Це може бути суспільно-приватне партнерство або спільний фонд трьох держав”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *