Україна отримала $118 мільйонів від Японії на охорону здоров’я та відновлення

До бюджету надійшло 118 млн дол. США на безповоротній основі від уряду Японії у межах проєктів СБ «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine) та «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE). Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«У часи повномасштабної війни, коли соціальна сфера потерпає ледь не найбільше, реалізація та мобілізація ресурсів на ініціативи з підтримки населення є необхідною. Залучені кошти в межах проєктів HEAL та HOPE допоможуть уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України», – зауважив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Залучене грантове фінансування від уряду Японії складається з 70 млн доларів США у межах проєкту Світового банку HEAL Ukraine, спрямованих на підтримку державного бюджету як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій. А також з 48,2 млн доларів США в межах проєкту Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE). Кошти за проєктом спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів.