Міжнародні люксові бренди масово залишають рф

Люксові бренди один за одним оголошують про закриття своїх магазинів у росії. Це пов’язано з повномасштабним вторгненням рф в Україну, яке призвело до запровадження Заходом санкцій та економічній нестабільності у країні.

Про це повідомляє mind.ua з посиланням на «Коммерсант».

Prada закриває три магазини в москві, зокрема бутик у ГУМі. До початку 2024 року в росії залишилося лише шість точок продажу Prada.

Fendi відмовилася від оренди трьох приміщень у москві. Компанія планує розірвати контракт на оренду бутика в ЦУМі з 1 серпня 2024 року.

Chanel також розриває договори оренди приміщень під бутики. До війни  у Chanel налічувалося у рф 17 бутиків, переважно в москві.

Swatch Group (Breguet, Harry Winston, Omega та Rado) торік розірвала договори оренди 15 своїх магазинів у росії. У компанії залишилося 13 точок.

27% закордонних люксових ритейлерів зупинили роботу своїх магазинів одразу після початку війни. Більшість цих брендів належать до великих груп, таких, як LVMH (Christian Dior, Givenchy, Bvlgari), Kering (Alexander McQueen, Balenciaga) і Richemont (Cartier, Chloe, Piaget).

Деякі бренди, такі, як Gucci, Van Cleef & Arpels, Hermes, Louis Vuitton та Dior, усе ще виконують свої договірні зобов’язання щодо орендних контрактів. Проте терміни дії цих договорів закінчуються, а питання подальшої діяльності цих брендів у рф залишається відкритим.