“Від коронавірусу лікує алкоголь!”: мережею поширюється небезпечний фейк

Мережею поширюється очевидно жартівливий текст, що в Ухані багато людей дійсно думають, що вилікуватися від коронавірусу можна за допомогою алкоголю.

Коментар: Це старомодний засіб, але, здається, він працює“, – коментує британець Коннор Рід, який нібито вилікувався таким чином.

Деталі: 25-річний британець, Коннор Рід, стверджує, що вилікував недуг завдяки алкогольному коктейлю на основі меду та віскі.

Від допомоги лікарів хлопець відмовився і тепер повністю завдячує коктейлю, який допоміг йому вилікуватись від коронавірусу.

Експерти нагадують, що алкоголь, навпаки, пригнічує імунну систему і послаблює організм, ускладнюючи процес боротьби з вірусом. Алкоголь краще використовувати для дезінфекції продуктів або рук.

Єдиний засіб, який сьогодні може допомогти знизити ризик зараження – це дотримання правил гігієни.

В американському сегменті соцмереж також зародилася версія, що впоратися з коронавірусів може допомогти куріння канабісу, але і вона була спростована.

Зауважимо, що лікарі не рекомендують використовувати алкоголь, як лікарський засіб. Через свій сечогінний ефект він веде до зневоднення, а також є токсином для організму.

Читайте також: В Міноборони зробили гучну заяву про “скасування” строкової служби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *