“Величезна різниця”: сьогодні в парламенті озвучили курс долара на 2020 рік

Сьогодні міністр фінансів Оксана Маркарова презентувала у парламенті проект бюджету на 2020 рік. Поки що у ньому не врахували обіцянки президента і прем’єра. Але, вже до другого читання, обіцяють в уряді, бюджет кардинально перепишуть. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Курс долара на наступний рік заклали на рівні 28,2 грн/$

В Україні у 2020 році мінімальну і максимальну пенсії перерахують тричі. В результаті до кінця наступного року на заслуженому відпочинку отримуватимуть щонайменше 1769 грн. Мінімальна зарплата складе 4723 грн (зараз 4173 грн). 

У Києві депутата вдарили цеглиною по голові (фото)

У бюджеті на 2020 рік заклали дуже скромне зростання ВВП всього на рівні 3,3%. Хоча ще кілька тижнів тому прем’єр Олексій Гончарук обіцяв, що у наступному році економіка зросте на 5%. Щоправда, сам прем’єр зазначав: поки внесуть те, що вже розробили за минулого уряду, а потім уже правитимуть.

На оборону і безпеку витратять 245,8 млрд грн, на дороги – 74,4 млрд грн. Остання цифра – абсолютний рекорд, зазначає міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

“Дорожній фонд у 2020 році заплановано у розмірі 69,7 млрд гривень. Джерелами формування Державного дорожнього фонду визначені, зокрема, 100% акцизного податку з пального і транспортних засобів і ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них. Курсова різниця вносить свої корективи у грошовий вимір цих 100%“, – заявив Криклій.

На освіту планується виділити 136,4 млрд грн, що на 7,7 млрд грн більше, ніж у 2019 році. Проєкт вперше передбачає витрати на розвиток вищих навчальних закладів у розмірі близько 300 млн грн. Загальні витрати на охорону здоров’я становлять 108 млрд грн – це на 9,8 млрд більше, ніж у 2019 році. Витрати на розвиток культури та інформаційної сфери становлять 8,6 млрд грн.

Читайте також: Новий рекорд: сьогодні гривня взяла нову вершину

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram кана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *