Революція у Венесуелі: Мадуро відсторонили від влади

Нещодавно у Венесуелі відбулися вибори Президента, перемогу в яких ЦВК віддала Ніколасу Мадуро, котрий отримав близько 70% голосів, повідомляє “Інвестор”.

Однак опозиція заявила, що вибори були сфальсифіковані, а суспільство їх відкрито бойкотувало. У результаті протестів голова парламенту Венесуели і лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе новим президентом. Де-факто, зараз у країні два Президенти. Гуайдо підтримує опозиція і Національна асамблея, а частина силовиків і консерваторів — Мадуро.

Що чекає на світ у 2019 році?

Ніколас Мадуро вже втратив легітимність в очах більшості рядових венесуельців. Національна асамблея призначила “перехідним” главою держави Хуана Гуайдо. А сам опозиціонер приніс присягу Президента під час мітингу в Каракасі.


Хуан Гуайдо на опозиційному мітингу в Каракасі

Що важливо, Гуайдо вже підтримали багато демократичних країн світу і Латинської Америки. Навіть США, на чолі з Дональдом Трампом, відкрито підтримали революціонерів і заявили, що вітають боротьбу народу Венесуели у з авторитарним режимом.

Ізраїль знищив російський комплекс “Панцир-С1” в Сирії (відео)

Натомість, підтримку Мадуро висловили Мексика, Росія, Туреччина, Уругвай і Болівія.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав те, що відбувається в Венесуелі, переворотом. Прес-секретар Ердогана Ібрагім Калін заявив у Twitter:
“Наш президент висловив свою підтримку голові Венесуели Ніколасу Мадуро. Мадуро брат Туреччини. Туреччина під керівництвом свого лідера буде відстоювати принципову позицію проти всіх спроб державного перевороту”.

Росія вже раніше заявила, що визнає президентом Венесуели Ніколаса Мадуро і після останніх подій її позиція залишається незмінною.

Нагадаємо, що Кім Чен Ин отримав радіоактивні матеріали для шести атомних бомб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *