Український ринок нерухомості: купувати чи не купувати

Очікується, що ціни на нерухомість будуть дещо зростати. Сам ринок переживає спад, але різкого обвалу цін все ж не варто очікувати, повідомляє “Інвестор”.

Ціни на нерухомість в Україні будуть зростати, але лише за умов стабільності курсу долара, а вартість іпотечних кредитів буде падати. Експерти відзначають, що в 2014 році ціни на квартири в доларовому еквіваленті падали на 2% щомісяця. Головними причинами стало різке знецінення гривні, падіння купівельної спроможності громадян та нестабільна ситуація на сході країни.

Судячи з динаміки, 2018 буде роком стабільності. Впродовж всього року можливі легкі коливання від дуже плавного зниження цін, до плавного зростання.

Маркетинг-аналітик девелоперської компанії City one Development Олена Ширина зазначає, що

“Останнім часом ціни на житло в гривні залишаються стабільними. Ціна залежить від макрофакторів. Якщо в країні буде стабільний курс долара, то і ціни на нерухомість будуть стабільними і потихеньку продовжать своє зростання”.

На фоні проблем на ринку нерухомості спостерігається пожвавлення на ринку оренди. Вартість оренди буде продовжувати рости, що зумовлено високим попитом. Традиційно піковим часом збільшення орендної плати стане серпень-вересень. Саме тоді в Україні спостерігається найактивніший сезон, коли відбуваються практично всі рухи на ринку.

Таким чином, якщо тенденції які спостерігають експерти збережуться, можливо ринок нерухомості знову оживе, але це значною мірою це буде залежати від зниження кредитної ставки на купівлю житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *