Кандидат в Президенти використовує несправжній закордонний паспорт для власної агітації

В деяких містах України протягом останніх днів активно поширюють агітаційні буклети кандидата в Президенти Петра Порошенка, які виготовлені у вигляді закордонного паспорту України. Це є використанням державної символіки у рекламній продукції, що є порушенням закону.

Агітатори розповсюджують продукцію в місцях масового скупчення населення, державних підприємствах, лікарнях тощо.

Буклет надрукований у вигляді закордонного паспорта України і містить на обкладинці зображення державного герба. На буклеті розміщене фото Петра Порошенка і його звернення, перелік європейських країн, з якими Україна має безвізовий режим та інформацію, яка стосується інтеграції до ЄС.

Замовником буклетів вказано — Кандидата на пост Президента України Порошенко П.О. Спостерігачі звертають увагу, що закон “Про рекламу” забороняє використовувати або імітувати зображення державного герба на рекламній продукції.

Що цікаво, на самій же агітаційній брошурі вказано: “Особа, відповідальна за випуск: Южаніна Н.П”. Нагадаємо, що Ніна Петрівна Южаніна — народний депутат України 8-го скликання, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Під час передвиборчої кампанії відповідає за випуск агітаційної продукції від кандидата в президенти, а не займається прямими обов’язками — реформуванням податкової системи.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *