Острів якого нема: Путін створив офшор на неіснуючому острові

Буквально місяць назад з’явилась інформація про створення офшорних територій в Російській федерації на двох островах. Експерти тоді зауважили, що ці дії спрямовані, щоб допомогти російським бізнесменам, що потрапили під санкції. Однак нещодавно  стало відомо що один із островів не існує як фізичного об’єкту, повідомляє “Інвестор”.

Один із двох новостворених російських офшорів – на острові Октябрський у Калінінграді – не може функціонувати. 

Відома українська молочна компанія визнана банкрутом

За повідомленням газети  “Ведомости”:

“Минуло більше місяця відтоді, як президент РФ Володимир Путін підписав закон про створення спеціальних адміністративних районів (САР) – офшорів на островах Російський у Примор’ї і Октябрський у Калінінграді… Але виявилося, що острова Октябрський у Калінінграді немає”.

За словами одного із заступників міністра фінансів Іллі Труніна “у калінінградських колег проблема базового рівня”.  Оскільки за словами чиновника  такого географічного об’єкту в Калінінградській області немає. 

Обладнання для Coca-Cola, Pepsi та інших світових компаній вироблятимуть у Вінниці

Колишній  віце-прем’єр Калінінградської області Олександр Шендерюк-Жидков зазначив, що названий президентом РФ острів Октябрський – це не, що інше як історичний район в центрі міста.  В цьому ж районі розташований стадіон “Калінінград”, який приймав чотири матчі чемпіонату світу з футболу.

Як Україна обігріватиме ЄС: Рада скасувала мораторій на експорт дров

Зараз ця територія належить  до Московського району Калінінграда. Цю незручну проблему будуть вирішувати на засіданні міської ради, зокрема про офіційне присвоєння району назви “Острів Октябрський” .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *