В Україні різко зросли ціни на квартири: де жити найдешевше

В Україні подорожчала нерухомість. З липня 2019 року ціни на квартири на вторинному ринку житла зросли в середньому на $500. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Найбільше відзначилася Закарпатська область: ціни на двокімнатні тут зросли на 11%, а на однокімнатні впали на 8%. Полярні зміни відбулися і у вартості трикімнатних: від -12% у Тернопільській до +12% у Кіровоградській.

Закономірно, що ціни від регіону до регіону сильно відрізняються. Наприклад, трикімнатна у Сумській області коштуватиме $22 тис., а у Київській – $74 тис. При цьому найбільше квартир продають в Одеській області.

Безос перестав бути найбагатшою людиною світу

Де найдешевші квартири:

однокімнатні: Кіровоградська обл. – від $14 тис., Сумська і Запорізька обл. – від $15 тис.

двокімнатні: Сумська та Кіровоградська області – в середньому за $20 тис.

трикімнатні: Сумська – $22 тис., Запорізька – $25600., Кіровоградська область – $26 тис.

Серед великих міст України найбільш бюджетні варіанти однокімнатних пропонують у Харкові – в середньому $22,5 тис. Дніпро ж тішить цінами на двокімнатні – $29900 і трикімнатні – $ 36 тис.

У Києві житло найдорожче: за однокімнатні квартири просять в середньому $43 тис., за двокімнатні – $64 тис., і за трикімнатні – $87 тис.

На другому місці опинився Львів із однокімнатними за $34500, двокімнатними за $48 тис. і трикімнатними за $60 тис. Однокімнатна, двокімнатна і трикімнатна квартири в Одесі коштуватимуть $29 тис, $40900 і $ 52 тис. відповідно.

Читайте також: Українцям можуть підвищити пенсійний вік

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *