Уряд планує підвищити пенсії українцям

Уряд планує підняти пенсії для українців, проте це можуть бути не всі категорії населення, повідомляє “Інвестор”.

У першому кварталі 2018 року зросли надходження до Пенсійного фонду. У цей період надійшло майже на 2,5 млрд грн більше, ніж планувалося. Таким чином на думку віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, якщо надходження будуть зростати, то влада може піти на підвищення та осучаснення виплат пенсій окремим категоріям людей.

Для прикладу, в жовтні минулого року Пенсійний фонд отримав додаткове надходженням у 20 млрд. гривень, завдяки підвищенню мінімальної зарплати. Ця сума дозволила перерахувати пенсії та осучаснити їх.

3 трильйони гривень боргів має сплатити Україна до 2045 року

Цього року бюджет Пенсійного фонду затверджений з профіцитом у розмірі в 7,5 млрд. грн. Проте, ці кошти вже заплановано використати для перерахування пенсій для військовослужбовців, яким не підвищили виплати в жовтні минулого року.

Такі заяви уряду багато експертів називають популістичними і такими, що спрямовані на завоювання прихильності громадян перед майбутніми виборами. Зауважимо також і те, що значного реформування в Пенсійному фонді так і не відбулося і він значною мірою субсидіюється із держбюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *