В Європі хочуть бачити російських спостерігачів на виборах в Україні

Чинний голова ОБСЄ, очільник МЗС Словаччини Мірослав Лайчак, висловив жаль через заборону акредитовувати громадян Російської Федерації спостерігачами на виборах в Україні, повідомляє “Інвестор”.

Нещодавно український парламент ухвалив закон, який забороняє акредитацію спостерігачів від Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ), які є громадянами Росії.

Під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним Лайчак закликав керівництво України до “пошуку всіх можливих шляхів”, які забезпечать акредитацію усіх спостерігачів, в тому числі і російських.

Українці назвали масову еміграцію найбільшою загрозою для країни (опитування)

Український міністр у відповідь заявив, що Україна готова прийняти будь-яку кількість міжнародних спостерігачів на виборах від будь-яких країн, але не від Росії, і запропонував “поставити крапку в усіх дискусіях”.

“Це було б не просто політично неправильно, це суперечило б моральним принципам та законодавству”, — зазначив глава українського МЗС. “Пропоную поставити крапку в усіх дискусіях навколо суверенного рішення суверенної держави і рухатися далі” — додав міністр.

Читати також: ВСЕ ПРОСТО: про російські ракети, китайський соціальний рейтинг і “Втечу з Шоушенка”

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *