В Росії пікетували за повернення Україні Криму (фото)

Активісти російської ініціативної групи “Стратегія-18” у неділю, 18 серпня, провели в центрі Москви одиночні пікети з вимогою до російської влади деокупувати український Крим. Про це розповідає Інвестор-ЮА.

Крім того, активісти вимагали звільнити військовополонених українських моряків і політв’язнів зі “списку Сенцова”, а також припинити репресії проти кримських татар в анексованому Росією Криму.

Не втрачаємо надії налагодити діалог про неминуче повернення Криму. Принаймні, перестали кидатися з кулаками, дізнавшись від нас, що доведеться повертати Крим Україні, за законом, і, що важливо, кримським татарам. Необхідна кримськотатарська автономія, щоб зберегти цей самобутній і мужній народ” — пояснила активістка Віра Лаврешина.

В Україні анонсували велике зростання зарплати

За словами учасниці ініціативи, активісти й надалі виходитимуть на вулиці російської столиці до тих пір, поки не досягнуть мети.

Ми продовжуємо флешмоб за тяжкохворих Едема Бекірова, Павла Гриба, за звільнення українських моряків і в’язнів “списку Сенцова”. Поки не досягнемо своєї мети. Слава Україні! Ми віримо в перемогу“, — додала вона.

Раніше активісти Санкт-Петербурга і Москви об’єдналися в безстрокову акцію “Стратегія-18” на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа вони виходять на вулиці міста, щоб інформувати російське суспільство про справжню ситуацію на анексованому півострові і факти порушення прав і свобод людини.

Читайте також: В НАБУ зізналися, чому раніше не розслідували справу “Роттердам+”

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *