В Україні побудують завод з виробництва Байрактарів

Турецька компанія Baykar побудує в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar. Посол України в Туреччині Василь Бондар розповів, що уже створено в Україні компанію й придбано земельну ділянку під будівництво заводу.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Турецька компанія вже розробила проєкт і планує виконати план до кінця. Це було “майже особисте зобовʼязання власників компанії – зробити це виробництво в Україні”, наголосив Боднар.

За його словами, до виробництва Байрактарів в Україні залучать українських виробників. 

“Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас і може бути використане для цих літальних апаратів”, – додав він.

Читайте також:  З українських портів вирушили ще чотири судна із зерном

Рік тому компанія Baykar заявила, що розробляє інвестиційний проєкт із будівництва в Україні науково-дослідного центру в аерокосмічній галузі та виробничого центру складання БПЛА.

На початку лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду, яка передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від “Мотор Січ”.