В Україні з’явився наймолодший в історії директор школи (фото)

Микола Чайкін — наймолодший директор школи в Україні. 24-річний чоловік вже місяць працює у маріупольській школі № 26. Аби зайняти посаду директора, Миколі довелось позмагатись із двома досвідченими претендентами. Більше про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

У молодого чоловіка попереду два роки на посаді директора.

Сам від себе не очікував, що спробую свої сили на конкурсі директорів. Але все-таки моя друга вища освіта — менеджмент освітніх установ. Тому вирішив попрацювати за фахом. Перший місяць пройшов плідно. Раніше я не займав адміністративних посад, і отже кілька тижнів, в основному, ознайомлювався з діяльністю школи — розповідає чоловік.

Українці створили електричний велосипед, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса (фото)

Знайомством він залишився задоволений – і колектив, і діти гарно прийняли нового керівника. Щоправда, на попередній посаді платили більше.

Раніше він працював вчителем німецької мови і був класним керівником п’ятого класу. Що цікаво, чоловік спокійно ставиться до смартфонів на уроках. Каже, дітям вони часто допомагають засвоювати нову інформацію.

Шокуючий список речей, які можна купити на 1 долар в різних країнах світу

Головний напрям, у якому збирається працювати новий директор — це дистанційна освіта і практична підготовка учнів до майбутньої професії. Також, він планує надати учням можливість самостійно визначати, що за предмети вони хочуть вивчати.

Завжди хотів очолювати приватну школу або державну. Подав документи на конкурс директорів, бо знав — якщо щось хочеться змінити, то у директора можливостей більше, ніж у простого вчителя. Зараз йду на тренінг від USAID з написання проектів — для того, аби далі шукати для школи цікаві можливості” — розповідає Микола.

На Тернопільщині швейцарці розвивають унікальну ферму (відео)

За місяць на посаді, новий директор вже встиг провести переговори з кількома підприємствами міста щодо профорієнтації учнів.

Ми уже провели перемовини із деякими підприємствами нашого міста.  Хочеться показати дітям особливості усіх професій: від перукаря до голови великого підприємства. У перспективі хотілось би співпрацювати з найбільшими підприємствами міста: Маріупольським морським торговим портом, Судно-ремонтним заводом і “Метінвестом”, — ділиться планами Микола.

Читайте також: Науковці показали, які б мала розміри кожна планета на різних кінцях світу (фото)
Фоторепортаж з найдорожчого у світі фестивалю Burning Man
Фоторепортаж з 5 найкрасивіших мініатюрних будиночків, які собі може дозволити кожен

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *