Українська компанія створює будинки всього за 1 день (відео)

У місті Ріно, штат Невада, знаходиться цех, в якому створюють перші абсолютно автономні будинки. Це проект українського стартапу PassivDom. Цей будинок унікальний тим, що він не вимагає підключення до електромереж або централізованого водопостачання, і дозволяє людям жити де завгодно. Більше про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Більшість людей — мрійники. Вони мріють жити десь в горах, біля водоспаду або на березі океану. Для того, щоб побудувати будинок в горах потрібно протягнути туди електричні мережі, забезпечити його водою, каналізацією … іноді це коштує набагато більше, ніж сам будинок. Зменшивши цю потребу, ми зменшили вартість кінцевого результату для людини”, — розповідає засновник і генеральний директор PassivDom Максим Гербут.

В Україні з’явився наймолодший в історії директор школи (фото)

Вікна, які майже неможливо розбити, допомагають економити енергію у будинку, де дві стіни — скляні. Відтак потужності сонячних панелей цілком вистачає на усі енергопотреби оселі.

Українці створили електричний велосипед, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса (фото)

За запевненням компанії, спорудити будинок можна всього за 1 день. Цьому сприяє спеціально розроблена конструкція, багато елементів якого створюються за допомогою 3D-друку.

Так, “надрукувати” можна стіни, дах і підлогу. Для підготовки компонентів моделі будинку площею 35,3 м2 потрібно близько 8 годин роботи. Потім робочі додають до каркасу необхідні вікна, двері, встановлюють електричні системи, проводять водопровідно-каналізаційні та покрівельні роботи.

Шокуючий список речей, які можна купити на 1 долар в різних країнах світу

PassivDom побудований з сучасних матеріалів: фибергласса, карбону, поліуретану. Будинок не виділяє ніяких шкідливих речовин. До того ж, будинок є мобільним. Його можна перевезти в інше місце за кілька годин. Міцний каркас дозволяє багаторазово транспортувати оселю.

Оскільки, будинок не вимагає фундаменту, його легко можна встановити на березі мальовничої водойми або в горах.

Науковці показали, які б мала розміри кожна планета на різних кінцях світу (фото)

Цей будинок не є перманентною спорудою, його можна перевезти легко. Будинок може бути розташований на землі, яка не вимагає дозволу на перманентне будівництво, і тому ця земля коштує значно дешевше” — розповідає Максим.

Всі пристрої будинку об’єднані в мережу Internet Of Things і легко керуються зі смартфона власника. Кожен PassivDom має вбудовану GSM-сигналізацію і можливість спостерігати за будинком через смартфон. Також, він сам підтримує ідеальну температуру і вологість повітря, контролює вміст вуглекислого газу і кисню.

Фоторепортаж з найдорожчого у світі фестивалю Burning Man

Гарантія на збереження теплових характеристик матеріалів становить 40 років. Мінімальний термін експлуатації будинку — 20 років. Також, виробник надає 5 років гарантії на всі елементи будинку: стіни, меблі, техніку.

https://www.youtube.com/watch?v=4i_UfcZGLW4

Мінімальна ціна PassivDom стартує з позначки $ 31,9 тис. Замовити житло можна в Україні та США.

Однак, ціна середньостатистичного будинку в 38 квадратів починається від 64 тис доларів до 200 тис.

Працюй менше, роби більше: як компанія перейшла на 4-денний робочий тиждень і підвищила свою ефективність

Початкова вартість цього будинку зазвичай дорожча, ніж класичного. Але, якщо врахувати, що ви ніколи більше не будете платити за електрику і газ, — то такий будинок майже безкоштовний, на все життя” — переконує генеральний директор PassivDom.

Читайте також: Фоторепортаж з 5 найкрасивіших мініатюрних будиночків, які собі може дозволити кожен

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *