Працюй менше, роби більше: як компанія перейшла на 4-денний робочий тиждень і підвищила свою ефективність

Компания Perpetual Guardian, яка працює в Новій Зеландії, провела експеримент. Протягом двох місяців тут працювали лише чотири дні в тиждень. В наслідок цього працівники відчули себе більш щасливими і їх продуктивність зросла. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Результати проекта виявилися достатньо цікавими. Баланс між роботою і особистим життям співробітників виріс з 54% до 78%. В них знизилась кількість стресів. А додатковий вихідний не тільки ніяк не відобразився на якості роботи, а навпаки — їх ефективність зросла.

Керівник компанії прочитав дослідження, що середньостатистичний робітник продуктивний всього дві з половиною години в день.

Більше не блокуватимуть: стало відомо хто очолить український Facebook (фото)

Ідея була такою: якщо я дам своїм працівника ще один вихідний день, вони зможуть протягом нього зробити свої особисті справи і в решту робочих днів стануть більш продуктивними” — каже генеральний директор компании Эндрю Барнс.

До вихідних додався ще один день — середа або п’ятниця. Разом з новим робочим графіком Ендрю попросив підопічних подумати над тим, як не знизити результативність і ефективність роботи в цілому. Після такого прохання, працівники почали більш відповідально відноситися до робочого часу і витрачали його значно ефективніше.

Фоторепортаж з 5 найкрасивіших мініатюрних будиночків, які собі може дозволити кожен

Працівники компанії стали менше часу витрачати на безглузді розмови, приділяти менше уваги соціальним мережам. Почали експериментувати зі спеціальними прапорцями біля комп’ютерів, які позначають, що людина зайнята і її не варто турбувати. Згідно з рядом досліджень, людині потрібно двадцять хвилин, щоб після перерви знову зосередитися на завданні.

У зв’язку зі зменшенням кількості людей в офісі в певні дні, шум і неуважність теж знизилися. Незважаючи на те, що працівники стали проводити в офісі на 20% менше часу, їх результативність зросла.

Еко-бізнес: на Тернопільщині швейцарка розвиває унікальну ферму (відео)

Самі співробітники були приємно здивовані тим, що справляються з завданнями”, — каже професор управління трудовими ресурсами Оклендського університету технологій Джаррод Харрі. Він проводив опитування співробітників до і після пробного випробування.

Задоволеність від виконуваної роботи, яка і до цього була високою, зросла ще більше. Як і почуття задоволеності життям в цілому. Відчуття високих навантажень знизилося. Рівень робочого стресу впав з 45% до 38%.

Почуття зацікавленості роботою виросло, як і відповідальність перед керівництвом — з 68% до 88%. З’явилося більше стимулу, мотивації і довіри до керівників.

Читайте також: Історія успіху: як створити багате місто всього за 6 років (фоторепортаж)
В світі з’явилося місто, де заборонена політика і релігія (фоторепортаж)
Укрзалізниця повертатиме гроші, якщо у вагонах не працюватимуть кондиціонери

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *