“Ходіть без масок!”: чому вчені рекомендують добровільно заражатися коронавірусом

Науковці наполегливо рекомендують добровольцям спеціально заражатися коронавірусом.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Понад 100 провідних вчених, у тому числі 15 нобелівських лауреатів, написали відкритого листа в якому вони закликають добровольців навмисно заразитися коронавірусом. На думку науковців, таким чином вдасться швидше створити вакцину від інфекції.

Як йдеться в листі директору Національного інституту охорони здоров’я США (NIH) доктору Френсісу Коллінзу, так звані випробування на людях мали величезне значення для прискорення випробувань вакцин, які розробляються в усьому світі. Тепер цей лист підписують науковці по всьому світу.

Цей лист також підписали понад 2 тисячі добровольців, які беруть участь у випробуваннях. Документ опубліковано на сайті організації 1Day Sooner, яка виступає від їх імені.

Директор Інституту Дженнера в Оксфордському університеті в Англії Адріан Хілл теж підписав цей лист та зазначив, що нього є значний потенціал для прискорення розробки вакцин та оптимізації підходів до вакцинації. 

Зауважимо, що раніше члени Робочої групи NIH по прискоренню терапевтичних втручань і вакцин проти Covid-19 заявили, що подібні випробування насправді не прискорюють розробку вакцин.

Вчені повідомляли, що використання моделей контрольованої людської інфекції для підтримки розробки вакцин вимагає “основних критеріїв” для обмеження ризику для учасників і може зайняти один – два роки.

Вони назвали неетичною ідею організовувати експеримент, в якому люди були б навмисне заражені, в той час, як вакцини від коронавірусу ще немає.

Джерело: сайт CNN

Читайте також: “У відповідь на маневри РФ”: Україна буде проводити свої навчання з НАТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *