Науковці винайшли надзвичайно легку і міцну сталь, яка витримує бронебійні снаряди (відео)

З моменту створення броньованої військової техніки, для її обшивки використовується важка сталева броня. Вона забезпечує хороший захист, але значно знижує маневреність машин. Нещодавно вчені з Університету штату Північна Кароліна розробила композитну металеву піну CMF, яка забезпечує той же рівень захисту, але важить в два рази менше. Детальніше про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Вчені винайшли міцніший і дешевший аналог будівельного бетону (фото)

Секрет міцності і легкості такої броні в структурі металевої пластини, яка наповнена повітряними кишенями. Дослідники з’ясували, що доповнивши броню декількома шарами з інших матеріалів, вони можуть домогтися ще більшого рівня захисту. Так, покривши лицьову панель керамікою, розмістивши за нею металеву піну CMF і закривши задню частину алюмінієвої платівкою, група створила броню, яка впевнено захищає проти куль 50-го калібру і бронебійних снарядів.

Власний бізнес: молоді українці виготовляють унікальні ножі та сокири, за якими “полюють” колекціонери з усього світу (фоторепортаж)

Кулі 50 калібру з розмірами 12,7 × 99 міліметрів зазвичай використовуються в кулеметах і снайперських гвинтівках. Попри те, що їх швидкість досягає 885 метрів на секунду, новий тип броні зміг поглинути 68-78% кінетичної енергії. У деяких випадках на задній алюмінієвої частини навіть не залишалося вм’ятин.

Крім того, що броня забезпечує захист від куль, вона також витримує екстремальні температури і блокує радіацію. Це означає, що в майбутньому цим матеріалом можна буде покривати не тільки танки, але і космічні кораблі. Завдяки невеликій вазі броні, вони будуть максимально маневреними і економічними до палива.

Відтепер в Україні можна замовити унікальне екологічне таксі

Дослідники мають намір продовжити роботу над поліпшенням броні і створити варіант, який зможе зупиняти снаряди, що летять зі швидкістю понад 885 метрів в секунду. Зокрема, вони хочуть оптимізувати адгезію і товщину всіх трьох шарів броні, щоб вона стала ще легшою і міцнішою.

Читайте також: Українська компанія створює будинки всього за 1 день (відео)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *