“Звільнення” тротуарів: відтепер тимчасові споруди на тротуарах поза законом

З 1 вересня цього року в Україні вступає заборона на встановлення на пішоходних тротуарах будь-яких тимчасових конструкцій, повідомляє “Інвестор”.

Проблема зовнішньої реклами в українських містах стала кричущою, оскільки міський простір агресивно засмічувався різноманітними рекламними щитами та іншим, досить часто не вписуючись в архітектуру міста. Проте, ще однією із проблем є різноманітні тимчасові конструкцій т.зв. “ларьки” які встановлювались просто на тротуарах.

Meest в Україну: українська компанія поштової логістики виходить на світові ринки

Однак восени все може змінитися оскільки в оновлених державних будівельних нормах (ДБН) будь-які конструкції на пішохідних тротуарах оголошено поза законом. Як зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе:

“Пішохідні зони на те і називаються” пішохідними “, тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски, розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху тротуарами і навіть може становити небезпеку для пішоходів”.

В Мінрегіоніповідомляють, що відповідно до нових ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення: дорожнього огородження та опор, рекламних конструкцій, тимчасових споруд (торговельних кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо), люків і дощоприймачів; сходів і ґанків будівель тощо.

Російське підприємство сплагіатило логотип відомого львівського бренду

Щоправда в міністерстві не повідомляють яким чином буде проводитись демонтаж вже встановлених і які покарання будуть встановлені для порушників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *