Верховна Рада збереться на позачергове засідання: причина

Президент України Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня для розгляду президентського законопроєкту щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Коментар: “Президент звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, після Дня Незалежності України, та закликав народних депутатів підтримати президентський законопроєкт щодо збільшення розміру мінімальної заробітної платні”, – йдеться в повідомленні. 

Проведення позачергового засідання підтвердив нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук на своєму каналі в Telegram.

Коментар: “В цьому році засідання Верховної ради розпочнуться раніше як було зазвичай. 25 серпня до роботи в сесійній залі!”, – йдеться у дописі.

Також наголошується, що збільшення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн, яке передбачене президентським законопроєктом, – це лише перший етап. Впродовж 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення. 

Коментар: “Впевнений, що депутати проголосують законопроєкт, поданий від президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до п’яти тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень”, – розповів глава держави.

Зеленський додав, що після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати. 

Коментар: “Це певні кроки у напрямку дійсно цивілізованого рівня життя в Україні. Карантин продовжується, але після серйозної паузи, коли понад два місяці не працювали ні підприємці, ні ФОПи, багато державних підприємств, зараз дуже важливо трішки підтримати людей”, – зазначив Зеленський.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Україну по-новому поділили на карантинні зони: хто потрапив в “червону” зону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *