“Весь час їздив на метро”: мільярдер Чак Фіні роздав всі свої гроші звичайним людям

Колишній мільярдер зі США Чак Фіні мріяв про те, щоб його кошти приносили користь людям. Тому останні 40 років він займався тим, що направляв їх на благодійність.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Нарешті у віці 89 років він закінчив роздачу своїх мільярдів і 14 вересня 2020 року оголосив про закриття благодійного фонду The Atlantic Philanthropies, яким володів від 1982 року.

Чарльз або Чак Фіні (повне ім’я Charles Francis Feeney) — засновник міжнародної мережі магазинів Duty Free Shoppers, мільярдер і філантроп. Він став першим, хто за життя пожертвував велику частину своїх заощаджень, причому найчастіше робив це анонімно.

Чак Фіні відомий тим, що веде дуже скромний спосіб життя: не має автомобіля і їздить на метро, ​​а також практично не дає інтерв’ю. Його ідеї та вчинки вплинули на багатьох і стали натхненням для різних багатіїв і знаменитостей, у тому числі Білла Гейтса і Воррена Баффета.

За останні десятиліття Чарльз Фіні витратив на благодійні цілі понад 8 мільярдів доларів. Як відомо, у 2012 році він відклав “на пенсію” для себе і своєї дружини близько двох мільйонів доларів. Таким чином, мільярдер віддав на 375000% більше грошей, ніж залишив собі.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: В Україні запроваджують єдиний смарт-квиток на транспорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *