З 1 квітня тариф на передачу електроенергії зросте на 7,5% — Регулятор

Тариф на передачу електроенергії “Укренерго” зросте на 7,5% до 316,08 грн/МВт-год з 1 квітня.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це йдеться у постанові, опублікованій на сайті Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Коментар: “Це схвалення. Усіх запрошуємо до обговорення. Якщо хтось бачить інші джерела або неточності, або якісь можливості щодо оптимізації тарифу, ми з готовністю співпрацюватимемо абсолютно з усіма сторонами. На сьогодні це 316,08 грн/МВт-год“, – заявив глава НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Згідно з обґрунтуванням у постанові підставою для підвищення тарифу стало включення в його структуру додатково 1,495 млрд грн витрат на виплату відсотків з 10,25 млрд грн кредитів держбанків, залучених оператором системи передач для розрахунків з ДП “Гарантований покупець” (“ГарПок”).

Водночас Нацкомісія відмовилася включити в тариф, за пропозицією “Укренерго”, 11,350 млрд грн дефіциту коштів у 2021 році на фінансову підтримку “ГарПоку” в рамках спеціальних обов’язків (ПСО) для розрахунків із “зеленою” генерацією.

Коментар: “Поки ми не включаємо як мінімум 20% суми до тарифу “Укренерго”, але відсотки я не бачу можливості не включити“, – констатував Тарасюк.

Джерело: сайт УП

Читайте також: Дмитро Соломчук: “Щороку в Україні поголів’я корів зменшується на 100 000”