За шкідливі звички потрібно платити: в Україні дорожчає алкоголь

Міністерство економічнного розвитку та торгівлі України пропонує підняти ціни на алкогольні напої в середньому від 12 до 20 відсотків, повідомляє “Інвестор”.

Ще 7 червня в міністерстві під керівництвом першого віце-прем’єра Степана Кубіва відбулося відкрите обговорення рішення про підвищення. Останній раз ціни на алкоголь підвищували у вересні минулого року. Тоді мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки було збільшено з 69,78 грн до 79,55 грн.

Польські фермери проти: українська продукція завойовує нові ринки

Відповідно до нового рішення ціну планують підняти до 89,41 грн, або на 12,4% (із 397,76 грн до 447,03 грн за літр 100%-го спирту).Загалом же  мінімальні оптово-відпускні ціни на горілку та лікеро-горілчані мають збільшитись  на 19,6% – до 321,34 грн/літр 100%-го спирту.

Україна на мілині: як через окупацію Криму Україна втратила свої морські ресурси

Як повідомляють у міністерстві таке рішення спричинене тим, що

“Відбулось зростання складових ціни на алкогольні напої через подорожчання компонентів виробництва, зокрема цін на спирт, тару, комплектуючі. На сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв і потребує коригування”.

Підвищення цін стосуватиметься усіх видів алкоголю. Так ціна виросте на віскі, ром і джин – на 12%; коньяк – на 6,6-9,5% і вина – на 4,5-13,5%. Постанова набуде чинності через десять днів після її опублікування.

Потокові війни — продовження: Азербайджан презентував новий газопровід в Європу

Поки, що звісно це ще не остаточне рішення, але обговорення триває. Так, що можливо найближчим часом любителям алкогольних напоїв доведеться більше витрачати із свого гаманця. Щоправда в такому підвищенні є й вигода для держави, адже таким чином можна буде зібрати більше податкових відрахувань від продажу алкоголю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *