Названо найбагатших кандидатів у Президенти (рейтинг)

31 грудня 2018 року розпочалася виборача кампанія на посаду Президента України. Кандидати ще не подали декларації за минулий рік, тому ми можемо ознайомитися з їхніми статками за 2017 рік. Про це пише “Інвестор”.

Найзаможнішим кандидатом, зі значним відривом від найближчого переслідувача, є діючий президент  Петро Порошенко. Він сумарно володіє 839 млн грн, більшість яких тримає у власному банку — ПАТ “Міжнародний інвестиційний банк”.  Друге місце посів кандидат від “Опозиційного блоку” — Олександр Вілкул, а третє — Євгеній Мураєв з партії “Наші”, який тільки готівкою задекларував близько 99 млн грн.

Супрун в суді: дозвольте мені підписувати документи

Четвертим у рейтингу став — Олег Ляшко; п’ятим — Юрій Бойко; шостим — Володимир Зеленський; сьомою — Юлія Тимошенко; восьмим — Олександр Шевченко; дев’ятим — Андрій Садовий, а найбіднішими з першої десятки виявився Анатолій Гриценко.

Загалом перелічені вище кандидати сумарно задекларували 138 компаній, де вони є кінцевими бенефіціарами. Петру Порошенку належить 102 фірми. Друге місце у Володимира Зеленського, у якого 12 компаній.

За межами України компанії мають тільки Порошенко та Зеленський. У Зеленського є компанії на Кіпрі, Британських Віргінських Островах, Італії та Белізі. У Порошенка — в Казахстані, Кіпрі, Гібралтарі, Грузії, Польщі, Британських Віргінських Островах, Литві, Росії, Білорусі, Нідерландах, Угорщині, Іспанії та Китаї.

Читайте також: Гордон: відрізану свинячу голову нам підкинув один з кандидатів у Президенти

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *