Американські винищувачі перехопили групу російських бомбардувальників

Шість російських стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 і Су-35 20-го і 21-го травня увійшли в оборонну зону Аляски. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

В обидва дні ВПС США піднімали в небо свої F-22, які перехопили російські літаки та мирно їх супроводжували.

Дві пари F-22 і система попередження й контролю Командування північноамериканської повітряно-космічної оборони на борту Е-3 позитивно ідентифікували й перехопили чотири бомбардувальники Ту-95 і два винищувачі Су-35, які увійшли в оборонну зону Аляски 20 травня”, — повідомляє командування повітряно-космічної оборони Північної Америки.

Вчені назвали хто був найбагатшою людиною за всю історію

Два російських бомбардувальників були перехоплені двома F-22. Ще одна група бомбардувальників з Су-35 була перехоплена пізніше двома додатковими F-22. E-3 забезпечив загальне спостереження”, — запевнили у відомстві.

Наступного дня Росія повторила вторгнення в небесний простір над Аляскою. “Після того, як Росія відновила патрульні польоти далекого радіусу у 2007 році, щороку ми перехоплювало в середньому 6-7 груп російських літаків, які втручалися в нашу оборонну зону”, — пояснили американські військові.

Також, у відомстві розповіли, що це було вже шосте і сьоме перехоплення бомбардувальників Росії над Аляскою у 2019 році.

Читайте також: Успішний бізнес: у Києві створили ферму, якою керують зі смартфона (відео)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *