Боротьба з трудовою міграцією по-туркменістанськи

Трудова міграція це одне з питань яке турбує країни, що розвиваються, оскільки населення віддає перевагу роботі за кордоном, аніж вдома. Ця проблема не є чужою і для України, в уряді вважають, що зупинити міграцію можна лише збільшенням заробітної плати. Проте, у світі є й інші приклади вирішення проблеми. Неофіційні джерела та ЗМІ повідомляють, що в Туркменістані зроблене негласне рішення не випускати за кордон людей до сорока років, повідомляє “Інвестор”.

Як повідомляють джерела Туркменської служби Радіо Свобода у Туркменістані збільшено до 40 років негласне вікове обмеження на виїзд з країни. Як повідомляють жителі країни, які звернулися до міграційної служби за дозволом, необхідним для отримання туристичної візи, чиновники відмовили у видачі довідки. Вни пояснюють відмову “розпорядження зверху” про новий вікове обмеження до 40 років.

Uber «примушуватиме» своїх водіїв відпочивати

Один із жителів повідомив для Радіо Свобода, що 

“Співробітники міграційної служби сказали, що зверху надійшло розпорядження, згідно з яким тепер нікому до досягнення 40 років дозволу на виїзд не дають. На питання про причини заборони, сказали, що в районі не залишилося нікого здатного працювати. Сказали, що, якщо ви все поїдете , хто ж працювати буде “.

Ще в квітні ЗМІ повідомляли, що є інформація про те, що влада має намір не допускати на міжнародні рейси молодих людей, які не досягли 30-річного віку. Також, з’являлися повідомлення про випадки зняття жінок з міжнародних рейсів.

«Заокруглені» ціни: з 1 липня в чеках суму будуть зводити без дрібних монет (відео)

Офіційно заборони на виїзд з країни влада Туркменістану офіційно не оголошує, також ніяк не коментує запити від ЗМІ. Журналісти вважають, що керівництво просто не інформує населення про наявність вікових, гендерних та інших заборон на виїзд громадян з країни і ЗМІ країни. Проте, редакція Радіо Свобода зазначає, що до них продовжують надходити відомості про труднощі з якими стикаються жителі Туркменістану при виїзді з країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *