Британець створив акумулятор, який дозволить електромобілям проїхати 2400 км без підзарядки

На офіційному сайті британської компанії Austin Electric з’явилася інформація, про підписання контракту з британським інженером Тревором Джексоном. Згідно з ним, винахідник продає право на використання своєї унікальної технології створення надзвичайно потужних автомобільних акумуляторів, які дозволять збільшити хід середньостатистичної Tesla Model S, з 600 до майже 2400 кілометрів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Зазначимо, що спочатку планується використання акумуляторів нового типу в триколісних азійських таксі, потім в електровелосипедах і самокатах, а потім вже й в електрокарах. Повідомляється, що у вільному продажу акумулятори нового типу з’являться вже у 2020 році.

Нагадаємо, що Тревор Джексон працював інженером на такі компанії, як Rolls-Royce, BAE Systems (оборонна компанія Великобританії, що займається розробками в області озброєнь, інформаційної безпеки, аерокосмічної сфери), а також відслужив у військово-морському флоті її Королівської величності.

В український літературний портал інвестували понад 300 тис доларів

Як повідомляє редакція Daily Mail, ще на початку двохтисячних років пан Джексон задумався про те, що традиційні літій-іонні акумулятори застаріли і потрібно якось змінювати цю технологію. Він розробив на основі алюмінію більш ємний акумулятор, ніж літій-іонні аналоги.

Крім того, в якості електроліту Тревор Джексон вирішив використовувати безпечну для навколишнього середовища речовину. На розробку пішло майже 18 років. За цей час британець розробив екологічно чистий акумулятор, який підходить для використання в будь-якій сфері – від створення звичайних батарей до елементів живлення електромобілів і навіть літаків. 

Що важливо, незалежна експертна оцінка, проведена урядовим агентством UK Trade and Investment, прийшла до висновку, що батарея Джексона дійсно “відповідає заявленим характеристикам” і заснована на “технології, яка викликає довіру”.

Читайте також: У Мінфіні розповіли, на скільки зросте “мінімалка” у 2020 році

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *