Дуда звинуватив українців у геноциді поляків

Діючий Президент Польщі Анджей Дуда звинуватив бійців Української повстанської армії та дивізії СС “Галичина” в геноциді поляків. За його словами відбулося це в селі Гута-Пеняцька 28 лютого 1944 року, повідомляє “Інвестор”.

24 лютого на Львівщині відбулася жалобна церемонія, присвячена пам’яті жертв погрому в Гуті Пеняцькій. З нагоди цього Дуда написав лист до учасників заходу, де заявив — “Геноцид, який тут здійснили солдати дивізії СС “Галичина” та Української повстанської армії, був одним з найбільших у кількарічній низці злочинів, яку ми називаємо різаниною польського населення на Волині, Поділлі і Львівщині”

Президент Польщі переконаний, що саме українці винні у цій трагедії. “Єдиною “виною” жертв була польська мова і ідентичність, вірність традиції і любов до Батьківщини. Їх вбили, бо вони були поляками”, — наголосив Дуда у своєму листі.

У Києві зібрався проплачений мітинг проти проплачених мітингів (ФОТО)

Нагадаємо, що Анджей Дуда є політиком “правих” поглядів і відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями і лобіюванням так званих «Антибандерівських законів», які передбачають кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти громадян Польщі.

На думку багатьох істориків та краєзнавців, ці звинувачення є повністю надуманими і безпідставними, бо в той час там не діяв жоден із українських куренів. Згідно з документами польського Архіву новітніх актів, село спалив підрозділ німецької таємної польової поліції. Причиною нападу стала активність радянського партизанського загону в районі населеного пункту напередодні.

Читайте також: Кияни заплатили 39 млн грн за електроенергію не тій компанії

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *